Loopbaanonderbreking en zorgkrediet

Met zorgkrediet onderbreek je je loopbaan voltijds of deeltijds omwille van 1 van 5 motieven: zorg voor een kind tot en met 12 jaar; medische bijstand; palliatieve zorg; zorg voor een kind met een handicap; opleiding.

Wil je meer tijd met je kinderen doorbrengen? Neem dan volledig, halftijds of voor een vijfde ouderschapsverlof.

Je kon tot 2 september 2016 je loopbaan onderbreken om een beroepsopleiding te volgen. Dat kon voltijds, halftijds of voor een vijfde van je opdracht.

Tot 2 september 2016 kon je gewone loopbaanonderbreking aanvragen. Dat kon voltijds, halftijds, of voor een vijfde van je opdracht. Informatie voor wie deze loopbaanonderbreking opneemt.

Je kan je loopbaan onderbreken om een lid van je gezin of familie te verzorgen. Dat kan voltijds, halftijds of voor een vijfde van je opdracht.

Je kan je loopbaan onderbreken om bijstand of verzorging te verlenen aan iemand die zich in de terminale fase van een ongeneeslijke ziekte bevindt. Dat kan voltijds, halftijds of voor een vijfde voor je opdracht.

Tot 2 september 2016 kon wie 50+ of 55+ was, de loopbaan halftijds of voor een vijfde onderbreken, met een onderbrekingsuitkering. Informatie voor wie deze loopbaanonderbreking voor 2 september 2016 heeft opgenomen.