KlasCement

KlasCement is een leermiddelennetwerk voor en door leraren. Op de website van KlasCement inspireren en ondersteunen leraren elkaar door het uitwisselen van zelfgemaakt lesmateriaal en praktijktips. Ook organisaties brengen via het leermiddelennetwerk hun materiaal en de aankondigingen van hun evenementen naar de leraar.

Vind materiaal en inspiratie voor je vak

Via een zoekfilter vind je als leraar heel vlug materiaal en inspiratie per vak en per onderwijsniveau. Zo ontstaat een actieve professionele gemeenschap waar leraren elkaar stimuleren.

Het team achter KlasCement

De KlasCementmedewerkers ondersteunen de gebruikers. Voor een betere vindbaarheid optimaliseren ze titels en omschrijvingen van de gedeelde leermiddelen.

Word gratis lid van KlasCement

Lid worden  van KlasCement is eenvoudig en gratis. De meeste leermiddelen zijn ook gratis te gebruiken en aan te passen.  Naast leraren kunnen ook andere onderwijsbetrokkenen en studenten lerarenopleiding lid worden.


Extra informatie

Verwante pagina’s

Website

Contact
KlasCement
KlasCement
Consciencegebouw
Koning Albert II-laan 15
1210 Brussel
België
""

Werk je in het kleuteronderwijs? En ben je op zoek naar lesmateriaal?
KlasCement lanceert een website speciaal voor kleuterjuffen en - meesters.

Ontdek de meer dan 1400 bijdragen.

Wat is KlasCement?

 

Ik snuit mijn neus : Zelfredzaamheid bij kleuters

17/12/2018

Dit lesplan inspireert je bij het uitwerken van activiteiten rondom zelfredzaamheid bij het snuiten van de neus. Je vindt er ook een versje en een bijhorende knutselactiviteit. Dit lesplan sluit aan bij de methode Dag Jules! .

Kerstbal : Stappenplan

17/12/2018

Hier zie je een online stappenplan om een kerstbal te knutselen. Het stappenplan wordt visueel ondersteund met foto's en pictogrammen en kan ook online voorgelezen worden.

Dit en andere stappenplannen vind je op WAI-NOT waar je ze ook kan printen.

De werkdag van een kleuterjuf of -meester

17/12/2018

De werkdagen van een kleuterjuf zijn minutieus georkestreerd. Elke seconde moet je niet alleen ogen en oren op je hoofd hebben, maar ook op je rug. Multitasking is een understatement. Slechts enkele van de vele redenen waarom we hier bij …

Optellen tot 6 : TinyCards

17/12/2018

Oefen het optellen tot en met 6 met deze TinyCards . Je kan deze opdrachten zowel klassikaal als individueel aanbieden.

Educatief Beleefparcours over de Eerste Wereldoorlog komt naar je school!

17/12/2018

Naar aanleiding van het grote succes van het educatief beleefparcours in het Vleeshuis heeft het Vredescentrum gewerkt aan een nieuwe, mobiele versie van dit spannende traject. Op die manier is een bezoek aan het beleefparcours nog makkelijker: …