Cultuurdagen voor studenten lerarenopleiding

Ben je student aan een lerarenopleiding? Ontdek het belang van goed cultuuronderwijs.

Elk jaar bereikt CANON Cultuurcel 2000 studenten uit de lerarenopleidingen basis- en secundair onderwijs via de Cultuurdagen. De studenten proeven van cultuur via boeiende en kwaliteitsvolle workshops, een prikkelparcours, voorstellingen, lezingen en infostands. De cultuurdagen inspireren de studenten om hun leerlingen later ook een culturele ervaring te gunnen.

Cultuur: een breed begrip      

Telkens weer ontdekken toekomstige leerkrachten op de cultuurdagen hoe ze van elk vak – of het nu wiskunde, sport of geschiedenis is – een creatief, muzisch vak kunnen maken. Dat doen ze in meer dan 70 workshops waarin het zelf ervaren centraal staat. Alle kunstvormen komen aan bod. Op het prikkelparcours ontdekken de aspirant-leerkrachten onder meer Cultuurkuur, het cultuureducatief platform waar leerkrachten en cultuurpartners elkaar ontmoeten.

Partners versterken ons verhaal

De Cultuurdagen zijn een project van CANON Cultuurcel (Departement Onderwijs en Vorming), het Netwerk Cultuureducatie van de Lerarenopleiding en Internationale Kunstcampus deSingel.

Voor de editie 2019 (1 en 2 oktober) werken we samen met onder andere VRT, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Iedereen Leest, het Archief voor Onderwijs en Literatuur Vlaanderen.

Extra informatie

Publicatie

Fotoverslagen

Cultuurdagen