Edscape: educatief spel helpt je de coronamaatregelen te bespreken met je leerlingen

  • 17 november 2020

Leerlingen willen beter begrijpen waarom hun school maatregelen neemt zoals social distancing en het dragen van mondmaskers.

ED TV ontwikkelde ontwikkelde in samenwerking met verschillende experten en het departement Onderwijs en Vorming Edscape, een educatief pakket over de coronamaatregelen voor het kleuter-, lager en secundair onderwijs. Daarmee leren kinderen en jongeren hoe het virus werkt, en worden ze gemotiveerd om de maatregelen te volgen. Het pakket is opgebouwd met verschillende onderdelen. Hoofdmoot vormt een educatief spel dat digitaal wordt gespeeld.

Het spel spelen duurt 50 minuten. Wil je nog meer rond welzijn en dialoog werken met je leerlingen? Het pakket bevat inspiratie voor extra acties.

Het pakket wordt opgehangen aan de al bestaande onderwijsdoelen. Daarnaast wordt er heel wat achtergrondinformatie mee gegeven waarmee scholen kunnen inspelen op vragen over coronamaatregelen. Scholen krijgen tenslotte ook richtvragen mee over hoe ze hun coronabeleid kunnen bijsturen en evalueren.