KlasCement

KlasCement is een leermiddelennetwerk voor en door leraren. Op de website van KlasCement inspireren en ondersteunen leraren elkaar door het uitwisselen van zelfgemaakt lesmateriaal en praktijktips. Ook organisaties brengen via het leermiddelennetwerk hun materiaal en de aankondigingen van hun evenementen naar de leraar.

Vind materiaal en inspiratie voor je vak

Via een zoekfilter vind je als leraar heel vlug materiaal en inspiratie per vak en per onderwijsniveau. Zo ontstaat een actieve professionele gemeenschap waar leraren elkaar stimuleren.

Het team achter KlasCement

De KlasCementmedewerkers ondersteunen de gebruikers. Voor een betere vindbaarheid optimaliseren ze titels en omschrijvingen van de gedeelde leermiddelen.

Word gratis lid van KlasCement

Lid worden  van KlasCement is eenvoudig en gratis. De meeste leermiddelen zijn ook gratis te gebruiken en aan te passen.  Naast leraren kunnen ook andere onderwijsbetrokkenen en studenten lerarenopleiding lid worden.


Extra informatie

Verwante pagina’s

Website

Contact
KlasCement
KlasCement
Consciencegebouw
Koning Albert II-laan 15
1210 Brussel
België
""

Werk je in het kleuteronderwijs? En ben je op zoek naar lesmateriaal?
KlasCement lanceert een website speciaal voor kleuterjuffen en - meesters.

Ontdek de meer dan 1400 bijdragen.

Wat is KlasCement?

 

Zorgoverleg ASS : Sjabloon

23/10/2019

Een invuldocument, mét geheugensteuntje omtrent ASS, om een overleg binnen een ondersteuningsnetwerk of binnen een school voor te bereiden.

Leerhulpmiddelen in Word

23/10/2019

Gebruik in Word de tool Leerhulpmiddelen om leerlingen met leesstoornissen te helpen bij het vloten lezen van teksten.

Dankzij de tool kan je woorden laten splitsen in lettergrepen, kan je teksten laten voorlezen, kan je kolombreedte van de …

101 werkvormen

23/10/2019

Op deze site vind je beschrijvingen van energizers, kennismakingsspelen en andere actieve werkvormen om groepen te begeleiden.

Schwung! Tips voor begeleiders : Talentgericht werken met groepen

23/10/2019

Deze gratis publicatie vol tips, good practices en reflectieopdrachten helpt je in te zetten op de talenten in je groep.

Als jongeren elkaars talenten ontdekken, wordt het mogelijk om linken te leggen. Er ontstaat betrokkenheid op elkaar en je zal …

Aan de slag met autismevriendelijke 'gesloten activiteiten'​

23/10/2019

Steven Degrieck, werkzaam bij Autisme Centraal, vertelt in dit artikel over het verschil tussen open en gesloten activiteiten en waaom leerlingen met auisme meer baat hebben bij dit laatste.

Hij geeft ook een checklist mee om je te helpen nadenken …