Minister Crevits geeft 50.000 euro subsidie aan 'Let’s go urban'


Persbericht kabinet Vlaams minister van Onderwijs, 1 februari 2018


Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits kent een subsidie van 50.000 euro toe aan de Antwerpse organisatie Let’s go urban van Sihame El Kaouakibi. Sinds 2009 bereikt Let’s go Urban met een naschools programma meer dan 1000 (kwetsbare) jongeren tussen 6 en 30 jaar. 53 coaches staan in voor de begeleiding van de jongeren. In de “education”-pijler worden jongeren bij hun studies begeleid. Om het studieluik  verder uit te kunnen bouwen kent Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits de subsidie toe.

Let’s go urban is het Antwerpse project van Sihame el Kaouakibi om (kwetsbare) jongeren volop te enthousiasmeren en te begeleiden in de zoektocht naar hun talenten en in hun zelfontplooiing. Sinds 2009 werden zo al meer dan 1.000 jongeren begeleid. Let’s go urban werkt met 53 coaches die ofwel persoonlijke coaching ofwel technische coaching doen. Dat gaat van acteren, dans, sport, zingen over ondernemen tot zelfs studiebegeleiding.

Binnen de “education”-pijler krijgen jongeren studiebegeleiding, begeleiding voor studieproblemen, oriëntering of middenjury. In 2017 werden in 4 trajecten ruim 450 jongeren begeleid. Het eerste traject “no one left behind” focust op de begeleiding van jongeren voor een middenjury (88 jongeren). Het tweede traject helpt jongeren bij het maken van een studiekeuze (134 jongeren), het derde traject focust vooral op motivatie en bereikt de grootste groep jongeren (164). Het vierde traject helpt jongeren klaar te stomen voor het hoger onderwijs (66 jongeren).

Om die onderwijspijler verder uit te kunnen bouwen, kent Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits een subsidie van 50.000 euro toe. Daarmee kan de begeleiding op een meer structurele manier worden georganiseerd. Concreet komt dat neer op een werkingsbudget van 5.000 euro en een voltijdse medewerker (45.000 euro). Zo kan Let’s go urban een pool met coaches samenstellen, samenwerkingen met scholen opzetten en workshops en evenementen aantrekkelijker maken. Daarnaast kan ook een digitaal platform worden ontwikkeld waarbij vraag en aanbod samengebracht worden.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Een project als Let’s go urban heeft overduidelijk een meerwaarde. De organisatie helpt jongeren om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen, brengt ze samen en begeleidt hen in het maken van juiste keuzes, ook op het vlak van studies bijvoorbeeld. Ze verdienen een duwtje in de rug, want dit project is uitzonderlijk en moet verder kunnen groeien. Vandaar de beslissing om 50.000 euro subsidies toe te kennen.”