Nascholing voor leraars Duits: Mannheim, Stadt der Innovation

  • 4 juni 2020

Ben je leraar Duits? Verbeter je taalkennis, je kennis van de Duitse cultuur en je didactische competenties in Mannheim, van 18 tot 24 oktober 2020.

Op het programma staat een brede waaier aan activiteiten waaronder modules over interactie, activerende werkvormen en het integreren van muziek in de lessen Duits als vreemde taal, bezoek aan secundaire scholen en kennismaking met de stad Mannheim. Je leert er andere leraren en Duitse partners kennen.
Het seminarie vindt plaats in Mannheim van 18 tot 24 oktober 2020 en wordt georganiseerd door het Goethe Instituut.

Voor wie?

De nascholing is voornamelijk afgestemd op leraren Duits uit het secundair onderwijs. Bij onvoldoende aanvragen vanuit dat onderwijsniveau, kunnen ook leraren Duits uit het volwassenen- of het hoger onderwijs toegelaten worden.
Enkel leerkrachten die de laatste 3 jaar geen beurs ontvingen vanuit het Goethe Instituut kunnen deelnemen (= laatste deelname dateert van 2016 ten laatste). 
Er zijn 9 plaatsen voor kandidaten vanuit Vlaanderen. Ook 8 Franstalige leerkrachten en 1 leerkracht uit de Duitstalige Gemeenschap zullen deelnemen.

Praktisch

Inschrijven

Stuur het ingevulde pdf bestandInschrijvingsformulier Mannheim, Stadt der innovation (pdf, 3 p.) (152 kB) ten laatste op 22 juli 2020 naar katrien.vercruyssen@ond.vlaanderen.be.

Je ontvangt ten laatste de dag na het indienen een ontvangstbevestiging. Heb je die niet ontvangen, neem dan contact op via het nummer 02 553 96 53. 
Ten laatste op 27 juli 2020 hoor je of je erbij bent.

Kosten

Je vervoer naar Mannheim en terug regel je zelf. Het Departement Onderwijs en Vorming betaalt na het seminarie maximaal 135 euro van je vervoersonkosten terug.

Je deelname aan het seminarie en je verblijf worden betaald door de Duitse Pedagogische Uitwisselingsdienst (PAD).

Extra informatie

Document