Tips voor een vlot bezoek

Controleer de inschrijving van je leerlingen

  • Controleer wanneer en om hoe laat je met je klas naar de SID-in komt.

  • Vergeet niet dat alle leerlingen zich individueel op voorhand moeten inschrijven. Ontdek er alles over op de pagina over hoe je je klas inschrijft voor de SID-in 2020 en op de pagina voor leerlingen over de toegang tot de SID-in.

  • Ga minstens een week op voorhand na of al je leerlingen ingeschreven zijn. Dat kan via je persoonlijke omgeving. Je ontving je login en wachtwoord hiervoor in de bevestigingsmail van je klasinschrijving.

    • Nog niet alle leerlingen ingeschreven op de dag van de SID-in? Je leerling kan zich nog registreren aan het onthaal op de SID-in beurs.

    • Geen login en wachtwoord voor je persoonlijke omgeving ontvangen? Check je bevestigingmail van je klassikale inschrijving. Vind je daarin geen gegevens, contacteer dan sidin@vlaanderen.be.

Naar boven

Elke leerling een afgedrukte toegangsbadge

Je leerlingen hebben een afgedrukt exemplaar van hun persoonlijke toegangsbadge nodig om de SID-in te bezoeken.  De afgedrukte toegangsbadge wordt gevouwen in een houder. Je leerling geeft de houder op het einde van het bezoek terug.

Wil je leerling (extra) informatie ontvangen over een opleiding of onderwijsinstelling dan laat hij of zij de toegangsbadge scannen door de standhouder. Zo geef je leerling de standhouder toestemming om informatie na te sturen naar het e-mail- of postadres van de leerling.

Begeleiding van het bezoek

Breng minstens 1 begeleider of leraar mee per klas.

Naar boven

Bereikbaarheid van de SID-in

Vind alle data en locaties van de SID-ins in 2020.

Naar boven

Duur van het bezoek

Een bezoek aan de SID-in duurt ongeveer 1,5 uur.

Hou je aan het vermelde tijdsschema. Zo krijgen alle leerlingen de kans om de SID-in op een rustige en aangename manier te bezoeken. 

Naar boven


Extra informatie

Verwante pagina's

Voor onderwijspersoneel

Voor leerlingen

Vrij bezoek op zaterdag

Smaakt het klassikaal bezoek naar meer? Op zaterdag kunnen leerlingen, hun ouders en andere geïnteresseerden de SID-in doorlopend vrij bezoeken. Leerlingen gebruiken hun toegangsbadge van het klassikaal bezoek of schrijven zich in voor een zaterdagbezoek.
Wil je de ouders inlichten? Download dan de brief voor ouders.