KlasCement

KlasCement is een leermiddelennetwerk voor en door leraren. Op de website van KlasCement inspireren en ondersteunen leraren elkaar door het uitwisselen van zelfgemaakt lesmateriaal en praktijktips. Ook organisaties brengen via het leermiddelennetwerk hun materiaal en de aankondigingen van hun evenementen naar de leraar.

Vind materiaal en inspiratie voor je vak

Via een zoekfilter vind je als leraar heel vlug materiaal en inspiratie per vak en per onderwijsniveau. Zo ontstaat een actieve professionele gemeenschap waar leraren elkaar stimuleren.

Het team achter KlasCement

De KlasCementmedewerkers ondersteunen de gebruikers. Voor een betere vindbaarheid optimaliseren ze titels en omschrijvingen van de gedeelde leermiddelen.

Word gratis lid van KlasCement

Lid worden  van KlasCement is eenvoudig en gratis. De meeste leermiddelen zijn ook gratis te gebruiken en aan te passen.  Naast leraren kunnen ook andere onderwijsbetrokkenen en studenten lerarenopleiding lid worden.


Extra informatie

Verwante pagina’s

Website

Contact
KlasCement
KlasCement
Consciencegebouw
Koning Albert II-laan 15
1210 Brussel
België
""

Werk je in het kleuteronderwijs? En ben je op zoek naar lesmateriaal?
KlasCement lanceert een website speciaal voor kleuterjuffen en - meesters.

Ontdek de meer dan 1400 bijdragen.

Wat is KlasCement?

 

To-dolijst : Week- en maandplanning

21/08/2019

Een todo-lijst waarop je een week- of maandplanning kunt noteren. Er is plaats voor verschillende onderwerpen: prioriteiten, overzicht, notities, doelen, taken, evenementen...

SETT Gent komt naar België!

21/08/2019

Registreerde jij je al voor SETT Gent? Kom op 23 & 24 oktober 2019 naar Flanders Expo, en kom alles te weten over onderwijstransformatie en -technologie! 2 dagen bomvol inspiratie voor alle onderwijsniveaus, dankzij de 120 lezingen en …

Laborapport schrijven : Handleiding

21/08/2019

Dit document kan je overlopen aan het begin van het schooljaar en met de leerlingen meegeven. Ze kunnen dit gebruiken als leidraad bij het schrijven van een laborapport.

Jaarkalender 2019 - 2020

21/08/2019

Een jaarkalender voor het schooljaar 2019 - 2020.

Webpagina met een verzameling van lessen over wiskunde en fysica

21/08/2019

Hoezithet.nu is een site die fysica en wiskunde aan de hand van hapklare lessen op een lichte manier uitlegt. De lessen bevatten veel gratis illustraties die leerkrachten kunnen downloaden en gebruiken in bijvoorbeeld PowerPoint-presentaties. Bij de …