Tips voor een vlot bezoek

Check je inschrijving

Even controleren wanneer en om hoe laat je met je klas naar de SID-in komt? In de bezoekersplanning vind je alle bezoekende scholen en het aantal leerlingen per tijdsblok.

Begeleiding van het bezoek

Per klas is er minstens 1 begeleider mee. Als leerkracht kan je tijdens de SID-in je kennis van het hoger onderwijs bijschaven of je leerlingen begeleiden als ze vragen hebben.

Aanmelden bij aankomst  

Kom je met de bus naar de SID-in? Dan kan je uitstappen op de parking van de hal.

Meld je aan aan het onthaal. Je krijgt er alle informatie om er een goed bezoek van te maken, zoals het tijdstip en de verzamelplaats om terug naar de school te keren.

CLB-stand

De CLB-stand bevindt zich altijd in de buurt van de inkom. Hier staan de CLB-medewerkers voor je klaar om de vragen van leerlingen te beantwoorden en hen te oriënteren bij hun bezoek.

Zijn er leerlingen in je klas die informatie zoeken over opleidingsmogelijkheden buiten het hoger onderwijs (bijvoorbeeld in het buitenland, specialisatiejaren)? Dan kunnen ze ook aan de CLB-stand terecht.

Duur van het bezoek

Een bezoek duurt ongeveer 1,5 uur.

Hou je strikt aan het vermelde tijdschema. Op die manier krijgen alle leerlingen de kans om de SID-in rustig te bezoeken.

Telefonisch contact tijdens de SID-in

Je kan de organisatoren tijdens de SID-in telefonisch bereiken op 0492 38 02 06.

Algemene informatie

Vind alle data en locaties van de SID-ins


Extra informatie

Verwante pagina's

Vrij bezoek op zaterdag

Smaakt het klassikaal bezoek naar meer? Op zaterdag kunnen leerlingen, hun ouders en andere geïnteresseerden de SID-in doorlopend vrij bezoeken. Wil je de ouders daarover inlichten? Download dan de brief voor ouders.