Update corona: opstart volgend schooljaar

  • 17 juni 2021

Wat met volgend schooljaar?

Traditiegetrouw ben je de komende weken niet alleen het einde van dit, maar ook de opstart van volgend schooljaar aan het voorbereiden. Uitgangspunt is dat de start zo normaal mogelijk kan verlopen. In september hebben immers de volledige volwassen bevolking en de oudste leerlingen de kans gekregen om zich te laten vaccineren. Dat betekent dat een maximale bezetting in het kleuter-, leerplicht-, deeltijds kunst- en volwassenenonderwijs alsook in internaten wellicht mogelijk is.

Zelfs zonder grote coronamaatregelen wordt schooljaar ‘21-‘22 het moment om lessen te trekken uit de coronacrisis én te blijven inzetten op kwalitatief digitaal onderwijs en gezonde binnenlucht. Thema‘s zoals leerachterstand, ventilatie, digitalisering, oog voor kwetsbare leerlingen ... zullen meer dan ooit centraal staan.

Het zonnige weer maakt op dit moment een mondmasker dragen moeilijker. Las daarom regelmatig een mondmaskerpauze in door met leerlingen meer naar buiten te gaan. Buiten hoeft een mondmasker niet, zolang intense fysieke contacten vermeden worden. Dit zowel in het basis als het secundair onderwijs. Lees wie wanneer een mondmasker moet dragen op school.

Via Schooldirect krijg je midden augustus een nieuwe update met richtlijnen om het nieuwe schooljaar organisatorisch veilig op te starten. Op dat moment is er meer zicht op de evolutie van de pandemie en de bereikte vaccinatiegraad. Zo kunnen de vakantieweken ook effectief een periode van welverdiende rust zijn voor directies en hun team.

Blijf ondertussen de voorzorgsmaatregelen tot het einde van het schooljaar goed opvolgen. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen zorgeloos kan genieten van de vakantie.