Virtuele Studie-informatiedagen (SID-in) verlengd tot 28 februari 2021

  • 28 januari 2021

Door de coronacrisis gingen dit jaar de jaarlijkse Studie-informatiedagen (SID-in) door als een virtuele beurs. Ongeveer 45 000 laatstejaarsleerlingen bezochten de SID-in de afgelopen weken. In totaal waren er zelfs iets meer dan 65 000 bezoekers: doordat sommige leerlingen de beurs meer dan 1 keer bezochten, en ook begeleiders en ouders informatie kwamen zoeken.

Het hoge bezoekersaantal in een korte tijd zorgde af en toe voor technische problemen, zodat niet iedereen een antwoord kreeg op alle vragen. Daarom wordt de SID-in verlengd tot 28 februari 2021.  

Bezoekers kunnen de onbemande standen van hogescholen, universiteiten, beroepssectoren, maar ook VDAB, SYNTRA of Defensie nog steeds bezoeken. Alle brochures en filmpjes blijven beschikbaar.

Een gesprek aangaan op de SID-in kan niet meer. Daarvoor kan je terecht op de informatiedagen van de onderwijsinstellingen en sectoren zelf. Op de virtuele SID-in vind je de data en locaties.

Naar de virtuele SID-in.
 

Nuttige instrumenten bij je studiekeuze

Wat na het secundair onderwijs

De brochure ‘Wat Na Het Secundair Onderwijs’ geeft antwoorden op de belangrijkste vragen van laatstejaars over het hoger onderwijs, verder studeren en beroepssectoren.

Naar de brochure

Columbus

Het exploratie-instrument Columbus ondersteunt leerlingen bij het maken van een keuze bij een overstap naar het hoger onderwijs. Talrijke handige filmpjes illustreren de inhoud van Columbus en bieden praktische hulp bij registratie, het thuis invullen van de tool of het delen van feedback met een keuzebegeleider. Leerkrachten en leerlingenbegeleiders kunnen gebruik maken van de trainingspakketten ter versterking van bepaalde vaardigheden gemeten in Columbus.

Naar Columbus

Onderwijskiezer

Ook Onderwijskiezer helpt leerlingen bij het maken van een studie- of beroepskeuze.