CANON Cultuurcel

CANON Cultuurcel brengt cultuur in je klas

CANON is de cultuurcel van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming.
Wil je een cultureel project op touw zetten in je klas of school?
Ben je op zoek naar inspiratie om cultuur naar je klas te halen?
Dan kan je terecht bij CANON Cultuurcel.

CANON Cultuurcel:

  • Biedt financiële, logistieke en inhoudelijke ondersteuning bij je culturele project en brengt je in contact met cultuurpartners (Cultuurkuur met dynamo3)

  • Informeert je via publicaties en evenementen als de Dag van de Cultuureducatie (samen met het Departement Cultuur, Jeugd en Media) en de Cultuurdagen voor de lerarenopleiding

  • Is het aanspreekpunt voor al je vragen over mediawijsheid (INgeBEELD)

  • Voert onderzoek naar cultuuronderwijs (Cultuur in de Spiegel)

  • Geeft antwoord op je vragen over cultuuronderwijs

Naar boven

Zo helpt CANON Cultuurcel je op weg

Cultuurkuur en dynamo3

Op de website van Cultuurkuur vind je cultuurpartners die je kan volgen of boeken. Je vindt er ook praktijkvoorbeelden en ondersteuning voor de uitwerking van creatieve schoolprojecten. Je kan je eigen scholenpagina registreren. Zodra je pagina geactiveerd is, kan je:

  • Met dynamoOPWEG met maximum 30 personen gratis met De Lijn naar cultuurschakels reizen. Heen en terug, tijdens weekdagen tussen 9 en 15.30 uur en na 18.30 uur

  • Met dynamoPROJECT tot 1500 euro krijgen voor een creatief schoolproject

Cultuur in de Spiegel

Cultuur in de Spiegel onderzoekt hoe cultuur een rol kan spelen in het onderwijs en hoe je cultuuronderwijs kan integreren in de lerarenopleiding, in lagere en secundaire scholen en in het deeltijds kunstonderwijs. Op de website van Cultuur in de Spiegel lees je tussentijdse rapporten van het onderzoek.

INgeBEELD

INgeBEELD is het platform rond mediawijsheid. In de online leeromgeving van INgeBEELD leer je actief, kritisch en bewust met media omgaan. Je leert je kennis over mediawijsheid ook toepassen in je lessen.

Naar boven


Extra informatie

Websites