Coronavirus

Het beleidsdomein Onderwijs en Vorming volgt de ontwikkelingen en informeert je via SchooldirectFacebookTwitterInstagramLinkedIn en deze website.

UPDATE 28 oktober: 

  • Aantal besmettingen op school stijgen, verlengde herfstvakantie zorgt voor time-out 
  • Deeltijds kunstonderwijs
    Op 31 oktober worden er geen fysieke lessen meer georganiseerd. De herfstvakantie wordt verlengd tot 11 november. Op 9 en 10 november bieden academies geen lessen aan, ook niet in afstandsonderwijs.Het deeltijds kunstonderwijs start op 12 november op in fase oranje volgens de pandemiescenario’s en draaiboeken voor het DKO
  • Volwassenonderwijs
    Uiterlijk vanaf vrijdag 30 oktober 18u tot en met woensdag 11 november worden alle fysieke lessen geschorst. Meer info in de pandemiescenario's voor CVO en CBE.
  • Hogescholen en universiteiten
    Iedereen moet de sociale contacten inperken om de coronacurve terug te doen dalen. Dat heeft ook gevolgen voor het hoger onderwijs.  Vanaf vrijdagavond 30 oktober gelden er nieuwe maatregelen. Meer informatie: hogescholen en universiteiten

UPDATE 25 oktober: De herfstvakantie wordt verlengd. Alle scholen maken de brug naar 11 november en openen opnieuw op 12 november.

Bekijk welke veiligheidsmaatregelen er gelden per pandemieniveau in je school.

Volg de voorzorgsmaatregelen en beperk het risico op het coronavirus.

Voor basis- en secundair onderwijs, dko, vwo, CLB's, ouders, cursisten en studenten.

Pandemiescenario's en draaiboeken, veelgestelde vragen, handvatten en meer info over afstandsleren.

De CLB's volgen de situatie op de voet, indien nodig samen met de lokale crisiscel. Ze geven de coronacijfers tweewekelijks vrij.