Nieuws

  • 26 april 2019
" "

Word een mediacoach: opleiding in 2019-2020

Schrijf je in voor de opleiding in 2019-2020 en word een mediacoach. Tijdens een opleiding van 1 jaar ontdek je in 9 sessies hoe je binnen je organisatie aan mediawijsheid werkt en zet je zelf een project op.
""
  • 26 april 2019

Nascholing voor leraars Duits: Leipzig-Seminar

Ben je leraar Duits? Verbeter je taalkennis, je kennis van de Duitse cultuur en je didactische competenties tijdens het Leipzig-Seminar.
""
  • 12 april 2019

ESF-projectoproep leren en werken en duaal leren (deadline 7 mei 2019)

Dien ten laatste op 7 mei 2019 een voorstel in voor een ESF-project voor leerlingen uit het stelsel leren en werken of duaal leren.
" "
  • 14 maart 2019

Studiedag teamteaching in het basisonderwijs 29 april 2019

Hoe krijgt teamteaching vorm in het basisonderwijs? Waarom starten scholen ermee?  Ontdek tijdens de studiedag hoe je van teamteaching een succesvol verhaal maakt voor je leerlingen en maak kennis met goede praktijken van teamteaching.
" "
  • 23 april 2019

SELFIE-tool ondersteunt het digitaal leren in scholen

Benieuwd hoe jouw school het doet op het vlak van ICT? Hoe maak je er optimaal gebruik van en waar is er nog ruimte voor verbetering? Gebruik SELFIE en krijg inzicht in je sterke en verbeterpunten op het gebied van digitale onderwijs- en leertechnologieën.
""
  • 5 april 2019

Studiedag preventie van radicalisering en polarisering in het hoger en volwassenenonderwijs

Binnen onderwijs zetten we in op de preventie van radicalisering en polarisering. Maar wat is het, hoe herken je het en ga je ermee om?
""
  • 22 januari 2019

Generatie Rookvrij: bestel je gratis signalisatiepakket

Bestelde jij al een gratis signalisatiepakket van ‘Generatie Rookvrij’? Het pakket bevat signalisatieborden en -stickers om op te hangen in jouw school. Zo ondersteun je het nieuwe rookverbod en toon je dat jouw school helemaal rookvrij is.
" "
  • 23 april 2019

Ronde van Vlaanderen voor schooldirecties: juni 2019

Het beleidsdomein Onderwijs en Vorming licht ook dit jaar actuele en specifieke thema’s toe aan directies basis- en secundair onderwijs.
" "
  • 25 maart 2019

Studiedag leerlingenvervoer in beweging - 2 mei 2019, Brussel

Elke dag zitten honderden leerlingen in totaal meer dan drie uren op de bus in het buitengewoon onderwijs. Ondervind je ook de gevolgen van lange busritten (zoals vermoeide leerlingen)?
" "
  • 29 november 2018

Recht op onderwijs voor zieke kinderen

Onderwijs op maat van zieke kinderen organiseren kan op verschillende manieren: synchroon internetonderwijs (Bednet), tijdelijk onderwijs aan huis (TOAH), ziekenhuisscholen, ...