Nieuws

  • 25 maart 2019
#mwcon19

Mediawijscongres focust op zorg en specifieke onderwijsbehoeften - 10 mei, Brussel

Hoe leer je mediawijsheid aan bij leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften? Met het congres #MWCON19 wil het Kenniscentrum Mediawijsheid zorg- en welzijnsorganisaties inspireren, maar ook leraren en schoolleiders.
" "
  • 14 maart 2019

Studiedag teamteaching in het basisonderwijs 29 april 2019

Hoe krijgt teamteaching vorm in het basisonderwijs? Waarom starten scholen ermee?  Ontdek tijdens de studiedag hoe je van teamteaching een succesvol verhaal maakt voor je leerlingen en maak kennis met goede praktijken van teamteaching.
""
  • 22 januari 2019

Generatie Rookvrij: bestel je gratis signalisatiepakket

Bestelde jij al een gratis signalisatiepakket van ‘Generatie Rookvrij’? Het pakket bevat signalisatieborden en -stickers om op te hangen in jouw school. Zo ondersteun je het nieuwe rookverbod en toon je dat jouw school helemaal rookvrij is.
" "
  • 29 november 2018

Recht op onderwijs voor zieke kinderen

Onderwijs op maat van zieke kinderen organiseren kan op verschillende manieren: synchroon internetonderwijs (Bednet), tijdelijk onderwijs aan huis (TOAH), ziekenhuisscholen, ...
" "
  • 11 maart 2019

Studiedag krachtige leeromgevingen 24 april 2019 in Gent

Hoe kunnen fysieke leeromgevingen en 21ste-eeuws leren elkaar versterken? Welke innovatieve en ruimtelijke oplossingen zijn er om dat leren te ondersteunen? Wat zijn de randvoorwaarden?
" "
  • 21 januari 2019

Projectoproep: aanvullende financiering of subsidiëring voor gecombineerd onderwijs

Dien je aanvraag in voor aanvullende financiering of subsidiëring voor gecombineerd onderwijs. Doe dit voor 31 maart 2019.
" "
  • 12 november 2018

Leraren secundair: dien vóór 31 januari 2019 je project in voor de Koningin Paolaprijs

Als leraar in het secundair onderwijs kan je met een vernieuwend project meedingen naar de Koningin Paolaprijs voor het Onderwijs 2018-2019.
""
  • 15 februari 2019

Ontdek de vernieuwde website Onderwijsdoelen

Voortaan vind je de basiscompetenties, eindtermen, ontwikkelingsdoelen en uitbreidingsdoelen van het basis-, secundair, deeltijds kunst-, volwassenen-, en hoger onderwijs op de vernieuwde website Onderwijsdoelen.
""
  • 21 december 2018

Inspiratiedagen geletterdheid: wie niet mee is, is gezien!

1 op 10 ouders in Vlaanderen is laaggeletterd. Dit betekent dat ze moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en/of ICT-gebruik. Door geletterdheidsvaardigheden van ouders te verbeteren, versterk je hen én hun kinderen.
" "
  • 26 september 2018

Wat na het secundair onderwijs? Wegwijs in je keuzemogelijkheden

Ontdek de nieuwe editie van de brochure ‘Wat na het secundair onderwijs?’ voor laatstejaars secundair onderwijs en voor schoolverlaters. De brochure maakt je wegwijs in de keuzemogelijkheden na het secundair onderwijs.