Nieuws

  • 19 januari 2021
" "

Webinars Tijd voor geletterdheid - 24 februari en 3 maart 2021

Laat je op de webinars inspireren motiveren en krijg handige tips en tools om de geletterdheid van ouders te versterken. Wat kan je als basisschool doen om laaggeletterde ouders te herkennen, versterken, ondersteunen?
""
  • 15 januari 2021

Werk 7 maanden als assistent leraar Nederlands in Frankrijk

Werk van 1 oktober 2021 tot 30 april 2022 als taalassistent Nederlands in Frankrijk:
""
  • 2 januari 2021

Huidige coronamaatregelen verlengd tot aan krokusvakantie

Huidige maatregelen verlengd tot krokusvakantie Samen met de onderwijspartners en in overleg met de virologen heeft onderwijsminister Ben Weyts beslist dat de huidige coronamaatregelen in het onderwijs van kracht blijven tot aan de krokusvakantie. 
""
  • 14 december 2020

Update corona: geen wijzigingen tot en met 15 januari

De huidige coronamaatregelen in het onderwijs blijven van kracht tot en met vrijdag 15 januari 2021: basis- en secundair onderwijs in fase oranje, volwassenenonderwijs en dko in fase rood
  • 14 januari 2021

Oproep: deel je praktijkvoorbeeld over taalondersteuning Nederlands

Deel jouw effectieve en duurzame aanpak, en help zo andere scholen en collega’s om leerlingen met een taalachterstand op weg te helpen.
""
  • 31 december 2020

Update: verplichte quarantaine na verblijf in rode zode

Het Overlegcomité van woensdag 30 december besliste om de reisregels aan te scherpen.  De reisregels zijn aangescherpt om te vermijden dat reizigers besmettingen invoeren en om de mogelijke verspreiding van nieuwe varianten van het virus tegen te gaan. Hoe beter de regels worden opgevolgd, hoe beter voor de samenleving in het algemeen en dus ook voor de scholen.  Reizigers die terugkeren uit een rode zone worden beschouwd als een hoogrisicocontact. Ze moeten zich onmiddellijk na hun terugkeer uit een rode zone laten testen. Zeven dagen na hun aankomst moeten ze een tweede test ondergaan. In afwachting van een negatief testresultaat van de tweede test gaan ze in quarantaine. Pas na een negatief testresultaat van de tweede test stopt de quarantaine. 
  • 11 december 2020

Op 11 maart zetten CANON Cultuurcel, Departement Cultuur, Jeugd en Media en FARO vzw erfgoed in de kijker

Ilja Leonard Pfeijffer, Ama Koranteng-Kumi en Rebekka De Wit belichte het thema erfgoed vanuit een brede invalshoek, en organisaties delen hun good practices.
""
  • 7 januari 2021

Update corona: krokusvakantie - meerdaagse uitstappen - mondmaskerplicht - thuiswerken

Beslissing over krokusvakantie voor 22/1 - geen meerdaagse uitstappen tot en met paasvakantie
""
  • 15 december 2020

Digisprong: een eigen laptop voor elke leerling vanaf het 5de leerjaar

Voortaan krijgt elke leerling in het 5de jaar lager onderwijs een eigen laptop of gelijkwaardig ICT-toestel. Scholen krijgen ook middelen voor ICT-materiaal voor leerkrachten.
  • 11 december 2020

De Poëziesterren geven poëzie een prominente plaats in het secundair onderwijs

Leerlingen van de 1ste of de 2de graad stemmen voor het mooiste gedicht per graad en bepalen mee welk gedicht een Poëziester wint.